vineri, 25 decembrie 2009

Prinsă într-un vârtej nebun......


Mă simt prinsă într-un vârtej nebun......


Zilele dinaintea Crăciunului pline la locul de muncă (dezavantajul de a munci în comerţ); fiind mamă şi soţie încearcă să te ocupi şi de achiziţiile necesare (mâncare, băutură- ca deh e Crăciun- dar mai ales cadouri copilului, finuţei si de restul nu mai reuşeşti să te ocupi că eşti doar om) şi trebuie sa încerci măcar să faci câte ceva prin casă. Bineînţeles că nu iţi ies toate aşa cum trebuie acasă că nu îţi poţi permite la locul de muncă să greşeşti mai ales în perioada pe care o traversăm acum. Drept rezultat nemulţumirile şi reproşurile celor de acasă te vor lovi crunt. Dar nu-i nimic fiind o stâncă mergi mai deprate. Ca un nebun în ajun de Crăciun te apuci să învârţi la sarmale, să pregăteşi câteva salate....smulgi din milă ajutorul cuiva şi cazi la miez de noapte lat într-un somn adânc nu înainte de a trimite câteva mesaje prietenilor (sperând că vei avea timp pentru restul persoanelor în dimineaţa Căciunului când vei trimite mesaje în timp ce vei bea cafea sau chiar vei suna).


Dimineaţa de Crăciun....ora 4 (aaaaaaaaaaaaaaaaaa): copilul s-a trezit, vrea să vadă ce a lăsat Moşul sub brad! Cu efort uriaş încerci să particpi la bucuria de a descoperi comorile din pachet. Ah! ce frumos, ce bun a fost Moşul şi anul acesta! "Vezi mami, Moşul a avut bani...mi-a adus o grămadă de lucruri." Bietul copil a rămas în cap cu încercările mele de a-i explica că Moş Crăciun nu îi va aduce tot ce îşi doreşte, nu are prea mulţi bani la dispoziţie anul acesta. Ce înseamnă să fii inocent şi să ştii să te bucuri de lucruri mărunte....În fine, reuşim să ne aşezăm din nou fiecare la locul lui. Câteva ore de somn, încă 3-4 ore...Doamne ajută!


Ora 9.30...dimineaţa Crăciunului! Am dormit un pic mai mult decât am planificat....Dureri de cap, dureri de oase, ochi umflaţi, nasul curge.....nuuuuuuuuuuu. Trebuie să beau cafeaua, să ne pregătim pentru o masă în familie la socrii...(oh Doamne). Ajungem. Familie reunită, mâncare multă, băutură şi neapărat manele. Oameni care discută unul peste altul despre lucruri pe care nu vreau să le ştiu, copii care ţipă, râd sau plâng (după caz)....ore.....Ziua aproape a trecut. Ajungem acasă. În sfârşit puţină linişte....O oră plăcută cu finii şi finuţa mică. Apoi ai mei adorm liniştiţi în timp ce ne uităm la desene animate.........Linişte!


Mâine aştept ceilalţi fini, trebuie să-i vizităm pe părinţii mei..........Iar de duminică.......Zilele dinaintea Anului Nou la locul de muncă,..................




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu